Végre! – kiáltott fel Orbán Viktor (írásban), amikor kiderült, hogy az olaszok nem engedik partra szállni a felnőtt férfiakat Szicíliában

külföld
november 6., 17:33
comments 15

„Végre! Hatalmas köszönettel tartozunk Giorgia Meloninak és az új olasz kormánynak Európa határainak megvédéséért. #KöszönjükGiorgia” – olvasható Orbán Viktor magyar miniszterelnök angol nyelvű Twitterén, a posztot a Hvg.hu szúrta ki.

Mint korábban a BBC híre alapján megírtuk, két héten keresztül várt engedélyre egy bevándorlókat szállító hajó, a Humanity 1, hogy kiköthessen Szicília partjainál. Végül csak a gyerekek és az orvosi segítségre szoruló utasok szállhattak ki, 35 férfinak megtiltották a belépést az országba.

photo_camera Férfiak a Humanity 1 hajón 2022. november 6-án Fotó: MAX CAVALLARI/AFP

A hajót üzemeltető SOS Humanity munkatársa szerint szörnyű elkeseredettség lett úrrá a hajón maradt férfiakon, egyikük idegösszeomlást kapott.

Három hajó van még, amelyek szeretnének kikötni, de egyelőre nem kaptak engedélyt. Összesen nagyjából 900 embert szállítanak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt