Baranyi Krisztina Fürjesnek: „Ön szerint mi a sajtó definíciója? Hogy fér ezzel össze, hogy kecskéket dugnak vagy engem?”

POLITIKA
2022 november 08., 19:39
comments 95

Emlékezetesre sikeredett a múlt pénteki reggel: Baranyi Krisztina az ATV Start című műsorának vendége volt, ahova elvileg azért hívták be, hogy a kerülettel kapcsolatos, aktuális újságírói kérdésekre válaszoljon. Viszont csak a stúdióban szembesült vele, hogy az egyik kérdező nem más, mint a Pesti Srácok újságírója, Szalai Szilárd. Ami ezután történt, már most médiatörténelem: Ferencváros polgármestere alapos leckét adott Szalainak - és nem mellesleg az ATV két műsorvezetőjének, Krug Emíliának és Kárász Róbertnek - arról, hogyan nem szabad asszisztálni a propagandatevékenységet folytató, magukat újságírónak nevező arcok káros, álságos tevékenységéhez.

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el” - mondta Baranyi, és ez csak a kezdet volt.

Az esetnek természetesen volt visszhangja, és valamiért Fürjes Balázs is úgy érezte, meg kell szólalnia a témában. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán védelmébe vette a szennyoldalt, többek közt azt írta, hogy „ne utasítsuk vissza, ha kritikusan kérdeznek minket, még ha esetleg ellenszenvvel is viseltetünk a kérdezővel szemben. Mert nem a kérdező személye, pártszimpátiája, hanem a hallgatóság, Magyarország polgárai számítanak. Ebben a konkrét esetben a Pesti Srácok olvasói és az ATV nézői. Minden politikai és véleménykülönbségükkel együtt”.

Ezek után érkezett a hír, hogy kedd este az ATV esti beszélgetős műsora, az Egyenes beszéd vendége lesz Baranyi és Fürjes, ahol részletesen kibeszélhetik az ügyet. Izgalmas felütés volt, hogy nem sokkal az élő adás előtt a IX. kerület polgármestere Facebook-oldalán megírta, azt tervezte, álláspontját egy, a Pesti Srácok műsorából a Partizánban kivágott, 30 másodperces videóval illusztrálja. Az Egyenes Beszéd szerkesztője azonban azt válaszolta, nem tudják bejátszani a szóban forgó részletet. Majd felhívta, hogy de, mégis be tudják, viszont erről értesítik Fürjes Balázst is. Baranyi ezt okézta, majd újra felhívták, hogy nem, mégsem játsszák be.

Spoiler: nem játszották be, Baranyi viszont lejátszotta a saját telefonján.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.