Büntetőtelepre viszik az amerikai kosarast, akit kilenc évre ítéltek Oroszországban

külföld
2022 november 09., 12:00
comments 11

Brittney Griner amerikai kosárlabdázót egy orosz büntetőtelepre szállítják, hogy ott töltse le az októberben rá kiszabott kilenc évet.

Grinert azért ítélték el, mert amikor megérkezett a Seremetyevo repülőtérre, ahonnan a Jekatyerinburg csapatához utazott volna tovább, az orosz hatóságok egy grammnál is kevesebb hasisolajat találtak nála, amit orvosi célokkal írtak fel neki.

Ügyvédei sem tudnak többet arról, hogy Grinert pontosan hova szállították. Azt mondták, hogy az orosz eljárás szerint erről őket és az amerikai nagykövetséget is értesíteni kell, de az postai úton történik, és általában két hétig is eltart, mire megérkezik az értesítés. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.