Januártól nem tudja fizetni a főváros a biodóm fűtését

Budapest
2022 november 09., 11:10
comments 23

Bősz Anett főpolgármester-helyettes a Válaszonline-nak azt mondta, a biodómot állami támogatás nélkül a főváros nem tudja befejezni, de úgy tűnik, nem fognak tudni megegyezni a kormánnyal.

„Budapestet ezzel a problémával magára hagyták, pedig az állami költségvetés számára a projekt befejezése még a jelenlegi helyzetben is jelentéktelen tétel lenne. Számunkra viszont már a félkész épület üzemeltetése is óriási teher, amit jövőre nem tudunk vállalni. Ez azt jelenti, hogy január 1-jén kénytelenek leszünk lekapcsolni a temperáló fűtést.” Bősz szerint „morálisan is elfogadhatatlan lenne”, ha egy üres épület fűtésére kültenének százmilliókat, miközben „súlyos szociális problémák vannak”.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi/444

A biodómban november 1-től a Széchenyi fürdő termálvizével segítenek rá a távhős fűtésre, de januártól a magasabb áramár mellett a további temperáló fűtést a főváros már nem tudja vállalni, a fűtés lekapcsolásával pedig megkeződik miatta az alig kétéves létesítmény tönkremenetele.

A Válaszonline cikke szerint az épületben a hőmérséklet sosem csökkenhet 14 fok alá, különben a fóliában mikrorepedések alakulnak ki, ami miatt elszökik a 964 darab egyedileg gyártott háromszög alakú „puffancsból” a levegő, amelyek darabonként kerültek 6 millió forintba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt