Zelenszkij tanácsadója: Korai még orosz visszavonulásról beszélni Herszonban

külföld
2022 november 09., 20:10
comments 2

Amíg nem ukrán zászlók lengenek Herszonban, addig korai az orosz visszavonulásról beszélni - ezt mondta a Reutersnek Mihajlo Podoljak. Volodimir Zekenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint el kell választani a szavakat a tettektől. És hiába rendelte el Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hogy az orosz erők keljenek át a Dnyeper folyó bal partjára, és ott készüljenek föl a várható ukrán ellenoffenzívára, továbbra is maradnak orosz csapatok a dél-ukrajnai városban, az orosz hadsereg pedig további erőket von be a régióba.

Mihajlo Podoljak interjút ad az Anadolu Agencynek Kijevben április 19-én.
photo_camera Mihajlo Podoljak. Fotó: Metin Aktas/Anadolu Agency via AFP

Podoljak azt mondta, hogy az ukrán csapatok nem veszik figyelembe az orosz katonai vezetés kivonulásról szóló kijelentéseit, és továbbra is ugyanúgy készülnek a város és a megye visszafoglalására, mint Sojgu nyilatkozata előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.