Hiába halt meg, újraválasztották a félidős választásokon

külföld
2022 november 10., 04:13
comments 8

Az Egyesült Államokban hagyományosan az elnöki ciklus félidejében tartják a félidős választást, ahol a teljes képviselőházat, valamint a szenátorok harmadát választják újra. Az idei szavazáson elmaradt a várt republikánus előretörés, de érdekes dolgok azért történtek most is.

Pennsylvania államban például újraválasztottak egy képviselőt, aki a múlt hónapban elhunyt. A demokrata Anthony „Tony” DeLuca október 9-én halt meg limfómában, egy olyan betegségben, amit korábban már kétszer is legyőzött. DeLuca Pennsylvania leghosszabb ideig hivatalban lévő állami képviselője volt - írja a Pittsburgh Post-Gazette.

Halálakor egyszerűen már túl késő volt megváltoztatni a szavazólapot vagy másik jelöltet keresni a helyére. DeLuca győzelme miatt rendkívüli választást kell tartani, amit egy későbbi időpontban tartanak majd meg.

„Bár hihetetlenül szomorúak vagyunk Tony DeLuca képviselő elvesztése miatt, büszkék vagyunk arra, hogy a választók a posztumusz újraválasztásával továbbra is bizalmat szavaznak neki és a demokrata értékek iránti elkötelezettségének. Hamarosan rendkívüli választás következik” - írták a pennsylvaniai képviselőház demokratái Twitteren.

Címlapfotó: Anthony DeLuca/Facebook

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.