Musk közölte a twitteres dolgozókkal, hogy eddig tartott a távmunka

TECH
2022 november 10., 12:50
comments 18

Elon Musk körbeküldte első emailjét a Twitter munkatársainak, és rögtön közölte velük, hogy azonnali hatállyal véget vet a távmunkának, ezzel együtt pedig mindenki készüljön fel „az előttük álló nehéz időkre”. Azt írta, elvárja a dolgozóktól, hogy legalább heti 40 órát töltsenek az irodában, a távmunkát csak „kivételes munkavállalók” számára engedélyezik.

A Twittert nemrég felvásárló Musk szerint a gyengébb amerikai gazdasági környezet a Twitter számára is nehézségeket fog jelenteni. 2023-ra a reklámköltések lassabb növekedését, a Twitteren pedig a bevételek nagyjából 90 százalékát teszik ki a hirdetések. Amióta Musk átvette az irányítást, több nagyvállalat, így az Allianz biztosító és az Audi is úgy döntött, szüneteltetni a Twitteren történő reklámköltéseket.

link Forrás

Musk közölte azt is, hogy a következő napokban „a botok/trollok/spamek megtalálása és felfüggesztése lesz az abszolút első számú prioritás”. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.