Nem játszhatnak „Emberi jogok mindenkinek” feliratú mezben a dánok a katari focivébén

világbajnokság
2022 november 10., 20:59
comments 26

Nem engedi a FIFA a dán fociválogatottnak, hogy „Emberi jogok mindenkinek” feliratú mezben játsszon a katari világbajnokságon, írja a Bloomberg. Jakob Jensen, a dán labdarúgó-szövetség elnöke „sajnálja, de tudomásul veszi” a FIFA döntését.

A világbajnokságot rendező Katart élesen bírálták az emberi jogi szervezetek a stadionokat építő vendégmunkásokkal való bánásmód és az azonos neműek közötti kapcsolatokat büntető, diszkriminatív törvények miatt. Miután a FIFA arra kérte a katari világbajnokságon részt vevő nemzeteket, hogy „mostantól a labdarúgásra koncentráljanak”, és ne politizáljanak, tíz európai szövetség is válaszlevelet küldött a szervezetnek.

A katari vébét november 20. és december 18. között rendezik, ez lesz a torna 92 éves történetében az első közel-keleti világbajnokság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.