Herszon központjában felvonták az ukrán lobogót és az EU-s zászlót is

háború
2022 november 11., 13:24
comments 15

Délelőtt még arról szóltak a hírek, hogy az ukránok nincsenek meggyőződve arról, hogy az orosz csapatok valóban kivonultak volna Herszonból, azonban az Unian Telegramon már arról számolt be, hogy kitették az ukrán és az EU-s zászlót a város központjában, a regionális kormányzóság épületénél.

Emellett nem látni már az orosz erőket sem a városban, az ukrán csapatok állítólag már a város nyugati határánál járnak, de lassan haladnak, mert az emberek annyira várják őket, hogy útközben folyamatosan megállítják a katonákat gratulálni.

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba éltette az orosz kivonulást Twitteren, és azt írta, bármit állít Oroszország, Ukrajna győzni fog. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.