Rendszeresen pénzért beszélgetnek az ATV-ben Horváth Csabával

POLITIKA
2022 november 11., 14:12
comments 46
  • Havonta háromszor szerepelhet az ATV-ben a zuglói önkormányzat az általa javasolt témákban.
  • Az együttműködés kiterjed az Egyenes Beszédre is. (Frissítés: Ezt az információt a zuglói önkormányzattól kaptuk, de cikkünk megjelenése után közölték, hogy tévedtek, az Egyenes Beszédre mégsem terjed ki.)
  • Erre több mint félmilliót költenek havonta a kerületiek, de a Klubrádióval és Fiala Jánossal is kötöttek hasonló szerződést. Összesen milliós tételről van szó.
  • Az önkormányzat szerint a kormánypropaganda miatt és azért kényszerülnek erre, mert nincs elég saját felületük.
  • Sem az ATV, sem a Klubrádió, sem Fiala nem válaszolt, lehet-e újságírói munkát végezni úgy, hogy közben pénzt kapnak attól, akivel beszélgetnek.

Havonta 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot fizet a zuglói önkormányzat az ATV-nek, hogy a műsorokban visszatérően foglalkozzanak a kerület ügyeivel.

A nyilvánosan elérhető szerződés szerint az ATV Zrt. havonta legalább háromszor biztosít „témakommunikációs megjelenési lehetőséget” Zugló számára. A témákat a kerület javasolhatja, de azt nem konkretizálták, pontosan kit, milyen műsorokban látnak vendégül.

Az önkormányzat kérdésünkre elárulta, hogy Horváth Csaba MSZP-s polgármester is szokott így szerepelni a tévében.Azt írták, Horváthot a megállapodástól függetlenül is meg szokták hívni az ATV-be országos politikai témákban, a szerződés csak a kerületet érintő ügyekre vonatkozik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.