A Századvégnek még sikerült leakasztania Palkovics minisztériumától egy 1,2 milliárdos megbízást

POLITIKA
2022 november 14., 11:11
comments 10

A hírek szerint a múlt héten a Technológiai és Ipari Minisztériumot vezető Palkovics László lemondott, de a kormányközeli Századvégnek még sikerült leakasztania egy 1,2 milliárdos szerződést verseny nélkül. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hétfői közlemény alapján a K-Monitor azt írja, hogy ezért a pénzért az agytörsztnek az 38 európai ország közvéleményét kell szondáztatniuk (38-szor) a bevándorlásról.

A Kormány külpolitikai tevékenységéhez és döntéshozatalához elengedhetetlen egy, a hazánkat, a mindenkori magyar Kormányt, illetve Európát, mint földrajzi területet, valamint az Európai Uniót érintő aktuális és nagyobb volumenű ügyeket vizsgáló, a teljes Európai Unió lakosságára (valamint az EU-val szoros gazdasági, politikai, kulturális, földrajzi kapcsolatban álló néhány további ország lakosságára) reprezentatív közvéleménykutatás-sorozat lebonyolítása. A felmerülő témáknak reflektálniuk kell a lakosságot érintő legfontosabb társadalmi ügyekre (többek közt: bevándorlás, szubjektív gazdasági helyzetkép, jövőkép, tágan értelmezett politikai események, személyek megítélése, felmerülő döntési opciók előzetes hatásvizsgálata stb.) Ennek érdekében felmérést kell végezni az EU tagállamaiban, valamint Norvégiában, Svájcban, Nagy-Britanniában, kiegészítve a Balkán országaival (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró, Szerbia, Törökország és Moldova), összesen 38 országban” - áll a közleményben.

Emlékezettnek arra, hogy az ipari minisztérium és elődje (ITM) tízmilliárdos nagyságrendben szerződött az elmúlt években a kormány házi think tankjével, a hírek szerint 50 ezer forintos óradíjért dolgoznak. A belga, koszovói és moldovai emberek véleményét sem először kérik ki a kormány döntéseihez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.