Ipsos: A magyarokat izgatja egyik legkevésbé a világbajnokság

foci
2022 november 14., 10:59
comments 15

Mérsékelten érdekli az embereket a közelgő katari focivébé az Ipsos felmérése szerint: harmincnégy ország felnőtt lakosságának 55 százaléka tervezi követni a meccseket. Nálunk ez az arány csak 28 százalék, ami még úgy is alacsonynak számít, hogy ki sem jutottunk a világbajnokságra.

Az Ipsos friss kutatása harmincnégy országban mérte a közelgő focivébé fogadtatását. A felmérésből kijött, hogy a vizsgált országok közül a magyarokat izgatja egyik legkevésbé a világbajnokság - csak minden ötödik állampolgár tervezi nézni a meccseket - de a vébén résztvevő Kanada, Hollandia és Belgium körében is mérsékelt az érdeklődés. Ugyan az olaszok sem jutottak ki, mégis várhatóan kétszer akkora arányban követik majd az eseményeket, mint a magyarok.

A katari vébét november 20. és december 18. között rendezik. Ez lesz a torna 92 éves történetében az első közel-keleti világbajnokság, és az első, amit télen rendeznek.

Vendégmunkások Katarban
photo_camera Vendégmunkások Katarban Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

A világbajnokságot rendező Katart egyébként élesen bírálták az emberi jogi szervezetek, a stadionokat építő vendégmunkásokkal való bánásmód és az azonos neműek közötti kapcsolatokat büntető, diszkriminatív törvények miatt. Miután a FIFA arra kérte a katari világbajnokságon részt vevő nemzeteket, hogy „mostantól a labdarúgásra koncentráljanak”, és ne politizáljanak, tíz európai szövetség is válaszlevelet küldött a szervezetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.