Leváltották a haderőfejlesztési államtitkárt

POLITIKA
2022 november 14., 22:41
comments 3

Pont aznap, amikor hivatalosság vált Palkovics László lemondása, Orbán Viktor javaslatára Maróth Gáspárt, a Honvédalmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát is leváltották.

photo_camera Maróth Gáspár Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Maróth korábban kormánybiztosként látta el ezt a feladatot. Egyébként a hadiipari területen Palkovics László is aktív volt, és Gulyás Gergely a lemondás elismerésénél azt mondta, a jövőben a védelmi iparban fog fontos szerepet játszani és fontos feladatokat ellátni.

Maróth az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadója volt, 2000–2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára, majd 2001 és 2003 között pedig az Országos Népegészségügyi Program vezetője. A neve korábban felmerült az egyik legnagyobb egészségügyi kartellügyben. (via Magyar Közlöny)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.