Lavrov kórházban járt, miután megérkezett a G20-csúcsra

külföld
2022 november 14., 09:25
comments 38
Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter.
photo_camera Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter. Fotó: MAXIM SHEMETOV/AFP

Szergej Lavrov orosz külügyminisztert kórházba szállították, miután megérkezett Balira a G20-csúcstalálkozóra, közölték az indonéz hatóságok az AP híre szerint.

Hivatalosan nem közöltek semmit arról, hogy pontosan miért került kórházba, az AP hírügynökség forrásai ugyanakkor szívproblémákat emlegetnek. A sziget fővárosába, Denpasarba szállították a Sanglah kórházba.

Miután megjelentek az erről szóló hírek, Lavrov szóvivője azt közölte: „kamu a legfelsőbb szinten”. Kiposztoltak egy videót arról, hogy Lavrov a hírek hallatán azt mondja: az egészségéről szóló hírek a politikai játszma részei.

link Forrás

Bali kormányzója, I Wayan Koster a Reuters hírügynökségnek azt mondta: Lavrov valóban járt kórházban, de csak egy „ellenőrzésre”, és azonnal távozott is.

link Forrás

Oroszországot Lavrov képviseli a csúcson. Korábban úgy volt, hogy Vlagyimir Putyin online vesz részt, múlt héten viszont szóvivője közölte, ilyen formában sem jelenik meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.