8 milliárd forintra pályázhatnak a falusi kisboltok

gazdaság
2022 november 15., 06:01
comments 9

Jövőre 8 milliárd forint pluszpénzre pályázhatnak a falusi kisboltok, derül ki a hétfő késő esti Magyar Közlönyből. A hvg.hu cikke szerint a pénzt a kormány azért teszi elérhetővé, hogy ezzel is segítsen az üzleteknek a megnövekedett költségek fedezésében.

A pénzre a Magyar Falu Program keretében lehet majd pályázni, az összeget Varga Mihály pénzügyminiszternek kell majd átcsoportosítania a 2023-as költségvetésben, január 15-ig.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A pályázatok kiírásáért Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos felel. Gyopáros már hétfőn beharangozta a 8 milliárdos mentőövet a Facebookon. Azt írta, boltonként milliós nagyságrendű összegeket lehet majd elnyerni, egyszeri, egyösszegű támogatás formájában. A támogatásra minden, kétezer fő alatti településen működő kisbolt pályázhat. A pénzt működési támogatásra, például bérköltségre vagy rezsiköltségre lehet majd költeni. A pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek meg, a kiírás 2023 elején várható. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.