Nem lehet rosszat kívánni a Liu testvéreknek, mondta Kósa Lajos, de azért gyűjti a számlákat, amiket kifizettetne velük

sport
november 15., 22:41
comments 2
photo_camera Liu Shaoang és Kósa Lajos Fotó: botost/444.hu

Kósa Lajos nagy elismeréssel beszélt az országváltást kezdeményező két olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóról, Liu Shaolin Sándorról és Liu Shaoangról.

„Jó volt velük dolgozni. Örök hálánk és köszönetünk, mert a magyar gyorskorcsolyasportot a világ vezető hatalmai közé emelték, a magyarok felét pedig leültették a televízió elé, amikor vezetésükkel megszületett az első magyar téli olimpiai aranyérem. Én a szép részére emlékszem és mindenkinek azt javaslom, így álljon hozzá. Szerencsét próbálnak, nagy kaland, nagy kihívás rengeteg bizonytalansággal. Nem lehet rosszat kívánni nekik” - fogalmazott a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) elnöke a Nemzeti Sporthíradóban.

A fideszes politikus azt is kifejtette, hogy bár most nem lát rá nagy esélyt, de „kétségtelenül benne van a pakliban” a visszatérésük. Úgy vélte, egy folyamat vezetett idáig, amelyben a kulcskérdés az volt, hogy a kínai szövetség hazahívta a Liu fivérek kínai edzőjét, Csang Csing Linát, aki így legszebb álmát válthatja valóra azzal, hogy saját hazája válogatottját vezetheti, emiatt az ő kérésére bontották fel a határozatlan időre szóló szerződését.

photo_camera Liu Shaolin Sándor Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az országváltás feltételéül szabott, a Liu fivérek hároméves felkészülésére fordított összeg visszafizetése érdekében elkezdték összeszámolni a tételeket bizonylatokkal alátámasztva. „Szponzor, szövetség, vagy bárki fizeti ki, nekünk mindegy. És akkor a fiúk szabadon versenyezhetnek” - mondta Kósa Lajos.

Az egyaránt olimpiai, világ- es Európa-bajnok gyorskorcsolyázók augusztusban jelentették be, hogy - követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát - Kínában készülnek az idényre. Az országváltási kérelmükről egy hete adott először tájékoztatást az MOKSZ. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt