Tudta? A román gazdaság még nőtt a harmadik negyedévben

gazdaság
2022 november 15., 08:53
comments 12

Míg a magyar GDP az előző három hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkent, ezzel pedig nagy lépést tett a technikai recesszió felé, addig a román GDP az idei harmadik negyedévben még 1,3 százalékkal nőtt a megelőző negyedévhez képest.

Az első három negyedévben a román gazdaság 5 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint, illetve 4,3 százalékkal bővült a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a 2021. január és szeptember közötti időszakához mérten.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mi is megírtuk, hogy októberben lassult Romániában az éves infláció, 15,3 százalékra mérséklődött a szeptemberi 15,9 százalékról. Míg Magyarországon 21,1 százalék az októberi infláció és ezen belül az élelmiszerek ára kerek 40 százalékkal emelkedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.