Varga Mihály szerint minden rendben a magyar gazdasággal

gazdaság
2022 november 15., 9:35
comments 14

Bár a magyar GDP az előző három hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkent, ezzel pedig nagy lépést tett a technikai recesszió felé, Varga Mihály pénzügyminiszter szerint minden a legnagyobb rendben van.

Várakozások felett, 4,1%-kal erősödött a magyar gazdaság a III. negyedévben

- mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban.

photo_camera A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjjal kitüntetett Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésén Szolnokon 2022. augusztus 17-én. Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ez az egyik legkedvezőbb adat az uniós országok között. Mindez szerinte azt jelenti, hogy a magyar gazdaság továbbra is ellenáll a háború és a szankciók káros hatásainak.

A negyedéves alapú 0,4 százalékos csökkenésről nem szólt semmit.

Elemzők szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e recesszió a magyar gazdaságban, hanem az, hogy milyen mélységű és mennyire elhúzódó lesz. A közgazdászok akkor beszélnek recesszióról, ha legalább két egymást követő negyedévben is csökkent a GDP értéke, a most kijött adat alapján az év végére technikai alapon recesszióba kerül a magyar gazdaság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt