8 vidéki városban tartottak egyidőben tüntetést az oktatásért

POLITIKA
november 17., 20:20

Civilek, illetve szakszervezetek szervezésében több városban tartottak csütörtökön délután egyidőben demonstrációt az oktatásért és a pedagógusok vegzálása ellen.

photo_camera Pécsett ezrek mentek el. Fotó: Mester Zoltán

A legtöbben Pécsett mentek el tüntetni, a szervezők szerint közel kétezren. A tömeg 3 helyszínről érkezett a Széchenyi térre.

photo_camera Pécsi vonulás. Fotó: Mester Zoltán

A városban hónapok óta nem volt ekkora tiltakozó esemény. Itt volt hangerő, kereplőzés, skandálás, több beszéd tanároktól, követelések felolvasása és "Mi vagyunk a grund"-éneklés is. Az esemény közben élőben jelentkeztek be a második legnagyobb vidéki tiltakozás, a szegedi résztvevőinek.

photo_camera Fotó: Mester Zoltán,

A demonstrációt a most alakult Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás (PONT) szervezte. Ez a civik aszerveződés tervezi koordinálni a közeljövőben a városban tartott hasonló megmozdulásokat.

Szegeden több százan vonultak, felolvasták a tanárok, szülők és diákok 9 pontos követeléscsomagját és elénekelték a tiltakozások egyik slágerét, a “Mi vagyunk a grund”-ot.

Győrben a tüntetés végén meggyújtották az összefogás lángját, Hódmezővásárhelyen, ahol Márki-Zay polgármester is ellátogatott az eseményre, világító telefonokból formáltak felkiááltójelet. Szentesen nem volt elég résztvevő, ezért a beszédek után, a tervezett lámpás vonulást mellőzve ért véget az esemény.

A csütörtöki eseménysorozat a pénteki tiltakozások előjátéka volt. Holnap országos pedagógussztrájk indul, Budapesten és több városban reggel élőlánc, délután diáktüntetés lesz.

(via Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt