A brüsszeli hírekre beszakadt a forint

gazdaság
2022 november 17., 13:54

Mi is írtunk arról, hogy kedvezőtlen híreket hozott a nap a magyar uniós források jövőjével kapcsolatban: az EP magyar témával foglalkozó képviselői szerint nagyon gyengék és elégtelenek az intézkedések, amiket a magyar kormány a pénzmegvonás megelőzése érdekében hozott, és ennél is veszélyesebb, hogy az Bizottság állítólag halogatja a döntést az intézkedések értékeléséről.

A híreket természetesen követték a nemzetközi piacokon is, és nem tettek jót a forint árfolyamának: a Portfólió összesítése szerint míg reggel minimális gyengüléssel kezdett a forint, és 410 forint körül járt az euró árfolyama, délelőtt óta folyamatos a zuhanás, és délután kettő előtt már 415,16 forint körül volt egy euró.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.