A Fidesz képviselőjelöltje és szélsőjobbos kötődésű alapítvány lép fel az iskolában, ami elhatárolódott Pankotai Lilitől

POLITIKA
november 18., 6:00
comments 13

„Az élet védelmében” címmel szerveznek előadást a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában jövő pénteken. Ez az iskola határolódott el egyik diákjától, Pankotai Lilitől, amiért „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott az október 23-i oktatási tüntetésen. Pankotai Lili azóta bejelentette, hogy elhagyja az iskolát.

Az esemény házigazdája Kővári János, aki 2010 és 2014 közt fideszes országgyűlési képviselő volt, és az idei választásokon is kormánypárti jelöltként indult. Kővári a pécsi közgyűlésben a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös frakcióját vezeti.

Előadást tart az iskolában Földi-Kovács Andrea, a Hír TV egykori műsorvezetője, aki azóta a Védett Társadalom Alapítvány (VTA) kuratóriumának tagja. A szervezetben többnyire a kormánypárti sajtó ismert szereplői dolgoznak, de számos szál köti az alapítványt szélsőjobboldali csoportokhoz is, írtuk korábbi cikkünkben. A Kővári által megosztott plakáton a VTA logója is szerepel.

photo_camera Kővári János a Védett Társadalom Alapítvánnyal közösen szervezett tüntetésen tavaly, a pécsi Pride idején

Az alapítványt a kultúrharcos cikkeiről ismert Szakács Árpád és Moys Zoltán, a Kitörés-emléktúrát szervező Börzsöny Akciócsoport vezetője hozta létre. 2011-ig Moys cége, a Dextramedia gyártotta az akkor még szélsőjobboldali Jobbik N1TV híradóját is, amelynek egyik adásában jelentős államférfiként emlékeztek meg Adolf Hitlerről. Az alapítvány zárt csoportjában időnként Incze Béla is posztol, aki korábban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja volt, majd megalapította a Légió Hungáriát.

Kővári és a VTA közös megmozdulást tartottak tavaly a pécsi Pride idején.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt