A svéd ügyészség szerint felrobbantották az Északi Áramlat vezetékeket

külföld
2022 november 18., 08:48
comments 5

Kijelenthető, hogy szabotázs történt, felrobbantották az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékeket szeptember végén, közölte pénteken a svéd ügyészség. A jelentés szerint mindkét rongálás helyszínén robbanóanyag-maradványokat találtak.

A Balti-tengeren szeptember végén jelentettek ismeretlen eredetű gázömléseket, amikről kiderült, hogy a Svédország és Dánia közelében húzódó, Oroszországot Németországgal összekötő két orosz gázvezetékpáron keletkezett lyukak okozzák. Ezután mind a svéd, mind a dán kormány szabotázsakciót emlegetett, és bejelentette, hogy sürgős vizsgálatot kezdeményez az ügyben. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.