Diákok tüntettek azért, hogy végre a közmédia is számoljon be az oktatás valódi állapotáról

oktatás
november 18., 16:50
comments 3

Péntek délután több százan indultak el a Március 15. térről, hogy az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre vonuljanak, tüntetve a közoktatás állapotának javításáért. A diákszervezetek által szervezett tüntetéssel azt akarják elérni, hogy élő adásban, főműsoridőben, legalább 5 percre megszólalhassanak az M1-en. Az Egységes Diákfront egyik szevezője a 444-nek azt mondta, fontosnak tartják, hogy azok is meghallják őket, akik nem követik a szabad sajtót. A színpadon egy perc néma csenddel mutatták meg a közmedianak azt, ahogy hallgatnak róluk.

photo_camera Diáktüntetők a Március 15. téren Fotó: Németh Dániel/444

A diákok november 9-én adtak ultimátumot az állami médiának, ami szerintük hallgat az országban zajló demonstrációkról, és nem tájékoztat az oktatás valódi állapotáról.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A tüntetők a pesti oldalról fél útpályán vonultak a Clark Ádám térre, miközben azt skandálták:

Szabad ország, szabad oktatás!

Fizessétek meg a tanárainkat!

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A diákok nagy méretű, kockás molinót lógattak le később az alagút tetejéről. Az első felszólaló arra szólította fel a diákokat, hogy amikor hétfőn bemennek az iskolába, gyűjtsenek meguk köré pár embert, és hangosítsák fel a saját iskolájuk problémáit. Utána felolvasták az Egységes Diákfront követeléseit:

  • Megoldást a tanárhiányra!
  • Használható tananyagot!
  • Vissza a sztrájkjogot!
  • Figyelmet az oktatásra!
  • Nem lehet szegregáció az oktatásban!

Végül meghirdették a következő demonstrációt is, amelynek időpontja december 9. lesz, a helyszíne pedig a közmédia Kunigunda utcai székháza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt