Észak-Korea ismét rakétát tesztelt

külföld
2022 november 18., 05:32
comments 1

Miután csütörtökön egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, pénteken egy nagyobb hatótávolságút tesztelt, írja a BBC. Az interkontinentális ballisztikus rakéta a japán parti őrség tájékoztatása szerint 210 kilométerre Hokkaido szigettől csapódott be a tengerbe. A jelenleg Thaiföldön tartózkodó Kisida Fumio japán miniszterelnök

elfogadhatatlannak nevezte a kísérletet, ugyanakkor hozzátette, hogy a becsapódás nem okozott kárt a térségben.

A dél-koreai hadsereg jelentésében arra emlékeztet, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai szerint Phenjan nem kísérletezhetne hosszútávú rakétával. Észak-Korea az elmúlt két hónapban mintegy ötven rakétakísérletet hajtott végre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.