Le kell menni vidékre, tanácsolja a városlakóknak egy ukrán polgármester

külföld
2022 november 18., 16:24

Az energiaellátási helyzet romlása miatt télre hagyják el a várost, javasolja a lakóknak a Kárpátaljával szomszédos megyeszékhely, Ivano-Frankivszk polgármestere, Ruszlan Marcinkiv, írja a Kárpátalja. Marcinkiv szerint az orosz csapások miatt a városban egyelőre 53 emeletes lakóház van fűtés nélkül. A polgármester azt mondta, a helyzet tovább romolhat, ha napokig nem lesz áram az épületekben.

Vasútállomás Ivano-Frankivszkban.
photo_camera Vasútállomás Ivano-Frankivszkban Fotó: YURII RYLCHUK/NurPhoto via AFP

„Javaslom, hogy vidéken vagy magánházakban keressenek szállást. Mindenkinek lehetnek családtagjai, ismerősei falun. Célszerű megbeszélni a szállást, nagyon nehéz lesz túlélni a többlakásos házakban” – magyarázta a polgármester.

Ivano-Frankivszk melegedőhelyeket készít elő a lakóknak, de előfordulhat, hogy nem tudnak minden jelentkezőt befogadni. Marcinkiv egyben megkérte a közeli falvak lakóit, hogy nyújtsanak menedéket a nőknek és a gyerekeknek, akik kénytelenek lesznek elhagyni a városi emeletes épületeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.