Csaknem 1200 alkalmazott hagyta ott a Twittert, miután Musk felszólította őket, hogy köteleződjenek el vagy lépjenek le

TECH
2022 november 19., 07:54
comments 57

Csaknem 1200 alkalmazott hagyta ott a Twittert, miután Elon Musk csütörtökig adott határidőt a Twitter megmaradt munkatársainak, hogy kötelezzék el magukat a „hosszú órákon át tartó, nagy intenzitású” és „rendkívül kemény” munkavégzés mellett, ugyanis elindul a Twitter 2.0 projekt, ami jó sok melóval fog járni.

Értesülések szerint Elon Musk pénteken e-mailben kérte a Twitter megmaradt munkatársait, hogy a szoftverkódot író alkalmazottak kora délután jelentkezzenek a San Franciscó-i központban. Azt is hozzátette, hogy személyes találkozót szeretne, ezért, aki nem tartózkodik épp San Franciscóban, gyorsan repüljön oda délutánig.

Musk arra is utasította a kódírókat, hogy küldjenek neki egy összefoglalót arról, hogy mit ért el a szoftverkódjuk az elmúlt hat hónapban. „Lesznek rövid, technikai interjúk, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy jobban megértsem a Twitter technológiai működését” - írta az egyik e-mailben Musk.

Eközben Musk péntek késő este elindított egy Twitter-szavazást, amelyben arra kérte követőit, szavazzanak arról, hogy visszaállítsák-e Donald Trump volt amerikai elnök fiókját a platformon. Az első eredmények azt mutatták, hogy nagyjából 60 százalékuk igennel szavazott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.