Felszámolják a szövetkezetet, ahol Simonka György lett az igazgató

belföld
2022 november 21., 9:10
comments 2

Nem volt sikeres új posztján a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György volt Békés megyei országgyűlési képviselő, aki a nyáron állt ismét munkába azután, hogy a Fidesz nem indította újra az áprilisi 3-i választáson - írja a 24.hu.

A politikus a mezőgazdasággal foglalkozó, Bodzási Termelő és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet irányítását vette át igazgató elnökként, de az Opten céginformációs adatbázisából kiderült, hogy a szövetkezet október elején felszámolás alá került.

A szövetkezet telephelye egy olyan ingatlanra van bejegyezve, ami a Simonkáék elleni vádak fókuszában álló, mára felszámolt és megszüntetett Magyar Termés Tész Kft. tulajdona volt. Az utóbbi cégnek ez a medgyesbodzási külterületi telephelye volt az egyetlen olyan vagyona, amit a felszámolási eljárás során nem sikerült értékesíteni. A többi vagyont – elsősorban földeket – szinte kivétel nélkül a Simonka ismerőseihez és rokonaihoz köthető társaságok vásárolták fel az eredetileg becsült értéküknél jóval olcsóbban.

photo_camera Simonka Görgy Orbán Viktornál 2020-ban Fotó: Simonka György/Facebook

A szóban forgó, 300 millió forintra becsült medgyesbodzási telephely – ami egykor Simonka György tulajdona volt – a Magyar Termés Tész Kft. felszámolása után ugyancsak a volt országgyűlési képviselő rokonai és vádlott-társai érdekeltségében álló céghez került.

A lap kereste az időközben Pusztaottlakán alpolgármesternek kinevezett Simonka Györgyöt a felszámolás ügyében, ám nem tudtuk utolérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt