Saját fegyverével ártalmatlanították a coloradói ámokfutót

külföld
2022 november 21., 09:29

A Club Q nevű melegbár egyik törzsvendége csavarta ki a támadó kezéből a fegyvert, majd jól fejbe vágta vele, és egy másik vendéggel együtt a földön tartották a férfit, amíg kiérkeztek a rendőrök. Így lett vége annak az ámokfutásnak Colorado Springs-ben, amelynek során egy 22 éves fiatal, Anderson Lee Aldrich lövöldözött a klubban – írja a BBC.

Gyászoló helyiek virrasztottak a Club Q bejárata előtt vasárnap.
photo_camera Gyászoló helyiek virrasztottak a Club Q bejárata előtt vasárnap. Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

A támadásban öten meghaltak, 25 további embert pedig megsebesített Aldrich. Végül őt is kórházba kellett szállítani, mert akkora ütést kapott a melegbár hősies vendégétől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.