Tompos Márton újra próbált feljelentést tenni az Integritás Hatóságnál, most a recepcióig jutott

bűnügy
2022 november 21., 16:13
comments 29

Tompos Márton megint elvitt az újonnan felállt Integritás Hatósághoz 5 korrupciógyanús ügyet, de most azzal az indokkal nem jutott túl az épület recepcióján, hogy időpontot kell kérni a bejelentésekhez – számolt be a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője a Facebookon.

link Forrás

Az EU-nak tett egyik kormányzati vállalás egy korrupciót visszaszorítani hivatott hatóság felállítása volt, ami papíron november 19-én indult, de aznap még az épület sem volt nyitva, amikor Tompos megpróbált bejutni.

Ma visszament az Integritás Hatósághoz és nyomtatott és digitális formában is megpróbált 5 ügyben (többek között az Öveges programról és az Elios ügyről) feljelentést tenni, de a recepción túlra nem engedték, mondván: előzetesen egyeztetett időpont nélkül nem mehet be az országgyűlési képviselő.

„Csak akkor tehetsz bejelentést EU-s ügyekben és csak akkor hajlandóak egyáltalán fogadni, ha van előre egyeztetett időpontod. Úgyhogy a recepción se jutottunk túl, de sebaj, lesz egy harmadik körünk is ide” – mondta Tompos Márton.

Tóth István János közgazdász, a Korrupciókutató Központ Budapest vezetője az EU megnyugtatására szánt díszletnek tartja a kormány antikorrupciós csomagját, szerinte Orbánék pontosan azt teszik, amit a fejlődő országok vezetői, miután a nyugatiak szóltak, hogy túl sokat loptak, és reform nélkül nem kapnak több pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.