Tompos Márton újra próbált feljelentést tenni az Integritás Hatóságnál, most a recepcióig jutott

bűnügy
2022 november 21., 16:13
comments 29

Tompos Márton megint elvitt az újonnan felállt Integritás Hatósághoz 5 korrupciógyanús ügyet, de most azzal az indokkal nem jutott túl az épület recepcióján, hogy időpontot kell kérni a bejelentésekhez – számolt be a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője a Facebookon.

Az EU-nak tett egyik kormányzati vállalás egy korrupciót visszaszorítani hivatott hatóság felállítása volt, ami papíron november 19-én indult, de aznap még az épület sem volt nyitva, amikor Tompos megpróbált bejutni.

Ma visszament az Integritás Hatósághoz és nyomtatott és digitális formában is megpróbált 5 ügyben (többek között az Öveges programról és az Elios ügyről) feljelentést tenni, de a recepción túlra nem engedték, mondván: előzetesen egyeztetett időpont nélkül nem mehet be az országgyűlési képviselő.

„Csak akkor tehetsz bejelentést EU-s ügyekben és csak akkor hajlandóak egyáltalán fogadni, ha van előre egyeztetett időpontod. Úgyhogy a recepción se jutottunk túl, de sebaj, lesz egy harmadik körünk is ide” – mondta Tompos Márton.

Tóth István János közgazdász, a Korrupciókutató Központ Budapest vezetője az EU megnyugtatására szánt díszletnek tartja a kormány antikorrupciós csomagját, szerinte Orbánék pontosan azt teszik, amit a fejlődő országok vezetői, miután a nyugatiak szóltak, hogy túl sokat loptak, és reform nélkül nem kapnak több pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt