Földrengés volt Indonéziában, iskolások is meghaltak az összeomlott épületek alatt

külföld
2022 november 22., 9:39

Súlyos földrengés volt Indonéziában, a halálos áldozatok és sérültek között gyerekek is vannak. Az 5,6-os erősségű rengés hétfőn földcsuszamlásokat okozott, ami egész falvakat temetett maga alá a nyugat-jávai Cianjur közelében.

photo_camera Fotó: TIMUR MATAHARI/AFP

A helyi hatóságok közleménye szerint „a legtöbb áldozat gyerek”, mert a földrengés kora délután, iskolaidőben történt. A földrengést több tucat utórengés követte, a hatóságok szerint legalább 2200 ház omlott össze teljesen, és több mint 13 ezer embert evakuáltak.

A hatóságok több száz rendőrt és más mentőalakulatot vezényeltek a régióba, hogy segítsék a mentési munkálatokat. Indonézia katasztrófaelhárítási szervezete, a BNPB kedden azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma már 103-ra emelkedett, 31 ember pedig eltűnt.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A régió kormányzója, Ridwan Kamil korábban azt írta Twitteren, hogy 162 ember halt meg és háromszázan megsérültek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt