Gyerekekkel ásatott gödrökben keresik a maradék ivóvizet Dél-Madagaszkáron

külföld
2022 november 22., 08:21
comments 1

Dél-Madagaszkáron akkora a vízhiány, hogy a helyiek egy kiszáradt folyó medrében ásnak gödröket, hogy valamennyi vízhez juthassanak. Vannak, akik tartályaikkal több kilométeres távolságról érkeznek. Többségük gyerek, akik az iskolából kimaradva egész nap étlen-szomjan robotolnak, mert fizetséget csak a nap legvégén kapnak. A kritikus vízhiányt nem lehet kizárólag a globális felmelegedés számlájára írni. Rossz politikai döntések sorozata és ellenőrizetlen erdőirtások vezettek idáig.

link Forrás

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.