Harmincnyolc ember meghalt Kínában egy vegyiüzemben keletkezett tűzben

külföld
2022 november 22., 05:35

Hétfő délután tűz ütött ki a közép-kínai Anyang város közelében egy ipari és vegyi anyagokkal foglalkozó vállalat telephelyén. A tűzoltóknak három és fél órára volt szükségük, hogy eloltsák a tüzet, ezalatt harmincnyolc ember halt meg. Hogy közülük hányan voltak a vállalat dolgozói, arról egyelőre nincsenek pontos adatok.

link Forrás

Ahogy arról sem tudni részleteket, hogy mi okozta a tüzet, csak annyit közöltek a hatóságok, hogy a tűzzel kapcsolatban több embert is őrizetbe vettek.

link Forrás

A Guardian azt írja, Kínában viszonylag gyakoriak az ipari balesetek a gyenge biztonsági előírások miatt, illetve mert az azok betartásával foglalkozó tisztviselőket könnyű megvesztegetni.

Júniusban egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült egy sanghaji vegyi üzemben történt robbanásban. Tavaly egy gázrobbanás 25 embert ölt meg és több épületet romba döntött Shiyan városában. 2019 márciusában 78 ember halt meg Yanchengben egy vegyi üzemben történt robbanás miatt, ami több kilométeres körzetben tett tönkre házakat. 2015-ben pedig Tianjinban egy vegyipari raktárban történt robbanás 165 ember halálát okozta. Utóbbi Kína eddigi legsúlyosabb ipari balesete volt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.