18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Már 268 halálos áldozata van a jávai földrengésnek

katasztrófa
2022 november 22., 14:00

Hétfőn a Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetének nyugati részét. Az AP információi szerint legalább 268-an meghaltak, több mint ezren megsérültek, és 151 embert eltűntként keresnek az indonéz szigeten.

photo_camera Fotó: ADEK BERRY/AFP

A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, kórházak és más középületek, de az erejét még az epicentrumtól körülbelül 75 kilométerre fekvő fővárosban, Jakartában is érezni lehetett.

Több olyan felvétel is megjelent, amelyen az látszik, ahogy a mentőcsapatok az utcán látják el a sérülteket. A halálos áldozatok száma valószínűleg még tovább fog növekedni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.