Márciusig maradhatnak az áramkimaradások Ukrajnában

háború
2022 november 22., 7:14

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban is arról beszélt, hogy Ukrajna energetikai infrastruktúrájának fele megsérült az orosz támadások miatt, így emberek milliói maradnak áram és víz nélkül a télen.

Az ukránoknak nagy valószínűséggel legalább március végéig áramszünetekkel kell együtt élniük. Ezt már az egyik nagy energiaszolgáltató vezetője mondta, miközben a kormány megkezdte az emberek evakuálását Herszonból más régiókba. Szergej Kovalenko, a YASNO vezetője hozzátette, hogy sietnek a javítások befejezésével, mielőtt a téli hideg megérkezik.

photo_camera Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Arról is beszélt, hogy a legjobb esetben, vagyis ha nem lesznek újabb támadások az elektromos hálózat ellen, akkor az áramtermelés jelenlegi feltételei mellett az áramhiány egyenletesen oszlik el az egész országban. Vagyis mindenhol lesznek áramkimaradások, de azok kevésbé lesznek tartósak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt