Márciusig maradhatnak az áramkimaradások Ukrajnában

háború
2022 november 22., 07:14

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban is arról beszélt, hogy Ukrajna energetikai infrastruktúrájának fele megsérült az orosz támadások miatt, így emberek milliói maradnak áram és víz nélkül a télen.

Az ukránoknak nagy valószínűséggel legalább március végéig áramszünetekkel kell együtt élniük. Ezt már az egyik nagy energiaszolgáltató vezetője mondta, miközben a kormány megkezdte az emberek evakuálását Herszonból más régiókba. Szergej Kovalenko, a YASNO vezetője hozzátette, hogy sietnek a javítások befejezésével, mielőtt a téli hideg megérkezik.

photo_camera Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Arról is beszélt, hogy a legjobb esetben, vagyis ha nem lesznek újabb támadások az elektromos hálózat ellen, akkor az áramtermelés jelenlegi feltételei mellett az áramhiány egyenletesen oszlik el az egész országban. Vagyis mindenhol lesznek áramkimaradások, de azok kevésbé lesznek tartósak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.