Vidnyánszky szerint egy évtizede lejárató hadjárat folyik ellene

KULTÚRA
november 22., 5:16
comments 51

Hiába idézték pontosan, Vidnyánszky Attila szerint kiszakították a Belvárosi Polgári Szalonban elhangzott mondatait a kontextusból.

A Nemzeti Színház igazgatója a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, miután kiderült, hogy arról beszélt: a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) az átalakítás előtt „a liberálisok” „központi bázisa” volt, ahol „utánpótlást képeztek”, ezért is volt „hisztéria” amiatt, hogy „elfoglaltuk” „az egyik utolsó bázisukat”. Az SZFE jelenlegi diákjai erre nyílt levélben tiltakoztak.

Vidnyánszky simán el tudja képzelni, hogy „előre kitalált, jól felépített koreo­gráfia” mentén támadják. A lap „a baloldal megmondóembereinek egész pályás letámadásáról” ír, konkrétan a DK-s Vágó Istvánt és Janisch Attila filmrendezőt idézve.

„Jó úton járunk egy szabad légkörű egyetem kialakításában és fejlesztésében, ahol minden egyetemi polgár szorongás nélkül formálhat véleményt. Ez minden bizonnyal sokakat irritál” - mondta Vidnyánszky, aki beszélt arról is, hogy egy évtizede „lejárató hadjárat” folyik ellene, ennek látjuk most újabb fejezetét.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Magyar Nemzet szerint azt mondta: ő sem viseli könnyen ezt a támadássorozatot, de ha valamifajta változást el akarnak érni, akkor bizony vállalniuk kell ezeket a helyzeteket. „Lehet, hogy kevésbé vagyunk hangosak vagy szervezettek, mint az ellenoldal, de mi vagyunk többen: mi vagyunk a csendes többség.”

Vidnyánszky számos fontos pozíciót birtokol a magyar színházi életben. Amellett, hogy a Nemzeti Színház igazgatója, többek közt irányítja a Teátrumi Társaságot, rektori megbízott a Kaposvári Egyetemen, és elnöke az SZFE alapítványának is. (Pályájáról hosszabban: „Jött a hatalom sértett embere, és elfoglalt egy egész egyetemet”.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt