A börtönből telefonált Schadl a családjának, hogy rejtsenek el ékszereket és a luxusóráját

bűnügy
november 23., 5:57
comments 7

Már előzetes letartóztatásban ült Schadl György, a végrehajtói kar elnöke, és vagyontárgyainak lefoglalása is elkezdődött, amikor a számára biztosított telefonon megkérte a feleségén keresztül az apját, hogy béreljenek egy széfet egy bankfiókban, és ott rejtsenek el olyan dolgokat, amelyeket korábban nem foglaltak le a hatóság emberei – írja a 24.hu. Így kerültek egy Bartók Béla úti bankfiók széfjébe ékszerek és luxusóra csaknem 110 millió forint értékben.

Mindezzel a családtagjait is bajba sodorta Schadl. Az elrejtett vagyontárgyakat megtalálta az ügyészség, és ezért a feleséget és az apát is különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolták meg az ügy tizenheted- és tizennyolcadrendű vádlottjaiként. Előbbire két év, végrehajtásban öt év próbaidőre felfüggesztett börtönt és 50 millió forint pénzbüntetést, utóbbira ugyanezt és mellékbüntetésként ötmillió forint pénzbüntetést indítványoztak.

A Schadl-házaspárnál 2021 novemberében tartottak először házkutatást, közvetlenül azután, hogy elfogták őket a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan diplomata útlevéllel utaztak volna külföldre. A vagyonelkobzások a következő elemekre terjedtek ki:

 • több mint tízmillió forintnyi valuta,
 • egy 7,5 millió forint értékű Breguet karóra,
 • 174,5 millió forint, amit Schadl bankszámláján zároltak,
 • feleségével közös cégének üzletrésze,
 • nyolc belvárosi lakás,
 • négy vidéki ház, köztük egy siófoki nyaraló,
 • három budapesti üzlethelyiség,
 • két pince,
 • továbbá egy szentendrei telek.

Schadl a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és 20 másik ember segítségével 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. Hivatalosan még mindig ő a végrehajtói kar elnöke. Az ügy részletei a 444-en jelentek meg először.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt