Orbán nagymagyarországos sáljáról Zelenszkij tanácsadójának a „nagy birodalmakról álmodozó kis vezetők” jutottak eszébe

POLITIKA
2022 november 23., 06:12
comments 12

„A véres háborúk ugyanazzal a forgatókönyvvel kezdődnek: a kis vezetők nagy birodalmakról álmodoznak. Bárki, aki a 21. században történelmi traumákon való élősködéssel akar politikai pontokat szerezni, az veszélyezteti a nemzetközi biztonságot. A történelem meg nem tanult leckéi ismétlődnek. Még magyarul is” – írta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitteren, miután Orbán Viktor nagymagyarországos sálban nézte Dzsudzsák búcsúmeccsét, ami miatt először a román külügy, majd az ukrán külügy, végül a szlovák külügyminiszter is kiakadt.

link Forrás

Orbán az egészre annyival reagált Facebookon három magyar zászlós emoji kíséretében, hogy azt írta, „a foci nem politika” és „ne lássunk bele olyat, ami nincs”.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.