3,2 milliós kölcsönt vettek fel, a házukat elárverezték, de még mindig hatmilliót hajtanának be rajtuk

társadalom
november 24., 7:02
comments 49

Devizahitelt vett fel egy nagybánhegyesi házaspár, pontosan 3,2 millió forintot. A családi házukra felvett összeget ugyan visszafizették, de a megemelt törlesztőrészleteket már nem bírták, így hétmilliós tartozásuk halmozódott fel. Házukat végül elárverezték, de csak egymilliót kaptak érte, így továbbra is hatmillióval tartoznak a banknak - erről az RTL Híradó számolt be.

Az utolsó felszólításban a bank azt kérte, fizessék ki egy összegben a 7 milliós tartozást, és akkor nem árverezik el a házukat, de ezt nem tudták teljesíteni.

„A szívünk szakad meg, mert hát ott hagytuk mindenünket. És próbáltunk az árverezővel… vagy, aki megvette, a vevővel egyezkedni, hogy nem maradhatnánk-e albérletben. De azt mondták, hogy nem. Pestiek vették meg” – mondta az RTL Híradójának a feleség. Mivel az anyagi gondokkal küzdő helyi önkormányzat se tudott nekik segíteni, a házaspárt egy ismerősük fogadta be az otthonuktól negyven kilométerre fekvő Békéscsabán, itt egy ideig ingyen lakhatnak.

A férfit leszázalékolták, felesége ápolja. Összesen százharmincezer forintból élnek: ennyi a nyugdíj és a segély, amit kapnak. A házaspár mindenesetre még reméli, hogy egyszer visszaköltözhetnek falujukba.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt