3,2 milliós kölcsönt vettek fel, a házukat elárverezték, de még mindig hatmilliót hajtanának be rajtuk

társadalom
2022 november 24., 07:02
comments 44

Devizahitelt vett fel egy nagybánhegyesi házaspár, pontosan 3,2 millió forintot. A családi házukra felvett összeget ugyan visszafizették, de a megemelt törlesztőrészleteket már nem bírták, így hétmilliós tartozásuk halmozódott fel. Házukat végül elárverezték, de csak egymilliót kaptak érte, így továbbra is hatmillióval tartoznak a banknak - erről az RTL Híradó számolt be.

Az utolsó felszólításban a bank azt kérte, fizessék ki egy összegben a 7 milliós tartozást, és akkor nem árverezik el a házukat, de ezt nem tudták teljesíteni.

„A szívünk szakad meg, mert hát ott hagytuk mindenünket. És próbáltunk az árverezővel… vagy, aki megvette, a vevővel egyezkedni, hogy nem maradhatnánk-e albérletben. De azt mondták, hogy nem. Pestiek vették meg” – mondta az RTL Híradójának a feleség. Mivel az anyagi gondokkal küzdő helyi önkormányzat se tudott nekik segíteni, a házaspárt egy ismerősük fogadta be az otthonuktól negyven kilométerre fekvő Békéscsabán, itt egy ideig ingyen lakhatnak.

A férfit leszázalékolták, felesége ápolja. Összesen százharmincezer forintból élnek: ennyi a nyugdíj és a segély, amit kapnak. A házaspár mindenesetre még reméli, hogy egyszer visszaköltözhetnek falujukba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.