Egy ötéves kisfiút húztak ki élve a romok közül Indonéziában

külföld
2022 november 24., 05:58

Heves esőzés és földcsuszamlás-veszély nehezíti az indonéziai mentőalakulatok munkáját, akik a 271 halálos áldozatot követelő földrengés túlélői után kutatnak. Továbbra is keresik a túlélőket, egyre kevesebb reménnyel, de szerdán mégis szerencséjük volt: egy ötéves kisfiút húztak ki élve a romok közül - írja a Guardian.

A gyerek valószínűleg annak köszönheti életét, hogy egy matrac volt a közelében.
A helyi tűzoltóság közzétett egy videót a mentésről. Ezen látszik, hogy a két napja a romok alá szorult, Azka nevű fiú eszméleténél volt és nyugodtnak tűnt, amikor kiemelték.

link Forrás

„[Azka] most már jól van, nem sérült meg” - mondta az egyik rokona, a 22 éves Salman Alfarisi, hozzátéve, hogy a fiú édesanyja viszont meghalt. A hétfői földrengés komoly károkat okozott a fővárostól, Dzsakartától 75 km-re fekvő hegyi városban, Cianjurban. Negyven embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Henri Alfiandi, a kutató- és mentőszolgálat vezetője elmondta, azokba a falvakba, amelyeket nem lehetett máshogy megközelíteni, helikopterrel vittek élelmiszert és vizet. Elmondta, hogy a földrengés után három nappal egyre kisebb az esélye annak, hogy túlélőkre bukkanjanak. A hatóságok szerint több mint 170 utórengés volt, köztük egy 3,9-es erősségű szerda délután.

Indonézia a világ egyik leginkább földrengésveszélyes országa, rendszeresen jegyeznek fel erős földrengéseket a tengerparton, ahol a törésvonalak futnak. A hétfői rengés azért volt ilyen halálos, mert egy sűrűn lakott területet érintett, ahol sok szabálytalanul épített ház volt.

Az indonéz elnök, Joko Widodo kedden a katasztrófa sújtotta területre látogatott, és földrengésbiztos házak építésére szólított fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.