Egy ötéves kisfiút húztak ki élve a romok közül Indonéziában

külföld
november 24., 5:58

Heves esőzés és földcsuszamlás-veszély nehezíti az indonéziai mentőalakulatok munkáját, akik a 271 halálos áldozatot követelő földrengés túlélői után kutatnak. Továbbra is keresik a túlélőket, egyre kevesebb reménnyel, de szerdán mégis szerencséjük volt: egy ötéves kisfiút húztak ki élve a romok közül - írja a Guardian.

A gyerek valószínűleg annak köszönheti életét, hogy egy matrac volt a közelében.
A helyi tűzoltóság közzétett egy videót a mentésről. Ezen látszik, hogy a két napja a romok alá szorult, Azka nevű fiú eszméleténél volt és nyugodtnak tűnt, amikor kiemelték.

„[Azka] most már jól van, nem sérült meg” - mondta az egyik rokona, a 22 éves Salman Alfarisi, hozzátéve, hogy a fiú édesanyja viszont meghalt. A hétfői földrengés komoly károkat okozott a fővárostól, Dzsakartától 75 km-re fekvő hegyi városban, Cianjurban. Negyven embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Henri Alfiandi, a kutató- és mentőszolgálat vezetője elmondta, azokba a falvakba, amelyeket nem lehetett máshogy megközelíteni, helikopterrel vittek élelmiszert és vizet. Elmondta, hogy a földrengés után három nappal egyre kisebb az esélye annak, hogy túlélőkre bukkanjanak. A hatóságok szerint több mint 170 utórengés volt, köztük egy 3,9-es erősségű szerda délután.

Indonézia a világ egyik leginkább földrengésveszélyes országa, rendszeresen jegyeznek fel erős földrengéseket a tengerparton, ahol a törésvonalak futnak. A hétfői rengés azért volt ilyen halálos, mert egy sűrűn lakott területet érintett, ahol sok szabálytalanul épített ház volt.

Az indonéz elnök, Joko Widodo kedden a katasztrófa sújtotta területre látogatott, és földrengésbiztos házak építésére szólított fel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt