Elnézést kért az iPhone-gyárban történt balhé miatt a Foxconn

külföld
november 24., 10:22

Bocsánatot kért a világ legnagyobb iPhone-gyárát működtető Foxconn a héten a gyárban kitört összecsapások miatt. A kínai Csengcsouban található 200 ezer embert foglalkoztató üzem dolgozóinak a szigorú járványügyi lezárásokból lett elegük, a karantén alatt lévő gyárterületről megpróbáltak kitörni, még a biztonságiakkal is összecsaptak.

A Kínában érvényes szabályok szerint a gyár munkásai nem hagyhatják el az üzemet, a váltás belépését pedig nem engedélyezik a hatóságok. A gyár hálótermeiben nem különítették el a koronavírus-fertőzötteket, a dolgozók a közösségi médiában elterjedt vidókon azt mondják, hogy nem kaptak elegendő élelmiszert sem. A munkások között elterjedt a hír, hogy a beígért bónuszok kifizetése is csúszni fog.

„Csapatunk megvizsgálta az ügyet, és felfedezte, hogy technikai hiba történt a felvételi folyamat során” - mondta a Foxconn közleményében, utalva az új munkavállalók munkába állására. Azt, hogy pontosan milyen hiba volt ez, a közlemény nem részletezte. A vállalat közölte, hogy megállapodott a munkavállalókkal a vita megoldására, és hogy a termelés az üzemben folytatódik. Az Apple azt írta az ügyben, hogy együttműködik a Foxconn-nal a helyzet megoldása érdekében. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt