Meglőttek négy diákot a középiskolájuk közelében Philadelphiában

külföld
2022 november 24., 05:36

Négy diák megsérült egy autós lövöldözésben Philadelphiában nem sokkal azután, hogy a középiskolában szerdán délelőtt korán hazaengedték őket, közölte a városi iskolák szóvivője.

Philadelphia
photo_camera Philadelphia Fotó: Peter Miller / Flickr CC BY ND-NC 2.0

A rendőrség közölte, hogy egy 15 éves lányt a vállán és a combján, egy másik 15 éves lányt ugyancsak a vállán, egy 16 éves fiút a kezén, egy szintén 16 éves fiút pedig a lábán lőttek meg. Kórházba vitték őket, állapotuk stabil.

A lövöldözés körülbelül egy háztömbnyire történt a nyugat-philadelphiai Overbrook középiskolától, ahol a szülői értekezletek miatt korábban végeztek a tanítással, mondta a körzet kommunikációs vezetőjének helyettese, Monique Braxton.

A diákok egy sarki boltban voltak, amikor a lövöldözés történt. „Nem tudjuk, hogy ki volt a célpont, vagy hogy a négyük közül bármelyikük célpont volt-e” - mondta Braxton. Ahogy azt is, hogy a szülőket szerda kora délután értesítették.

Miguel Torres rendőr, a philadelphiai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a lövöldözés 11:30 körül történt. A rendőrség azt is közölte, hogy nem történt letartóztatás az esettel kapcsolatban, és fegyvert sem találtak a helyszín környékén. (ABC News)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.