Zelenszkij: Vissza kell szereznünk minden megszállt területet

háború
2022 november 24., 21:00
comments 2

Az ukrán elnök szerint Oroszország új stratégiája ellenére – amelynek célja, hogy lerombolja Ukrajna infrastruktúráját és sötétségbe borítsa az országot – az országa nem lesz kevésbé elszánt összes megszállt területe felszabadítását illetően. Az ukrán elnök kitartott amellett, hogy a háború végére az egyetlen tartós megoldás, ha Oroszország kivonul az összes megszállt területről.

„Vissza kell szereznünk minden területet... mert úgy gondolom, hogy a harctéren van a megoldás, ha nincs diplomácia”

– mondta Zelenszkij a Financial Timesnak. „Ha nem kapjuk vissza a földjeinket teljes egészében, a háború egyszerűen befagy, és csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik újra.”

photo_camera Volodimir Zelenszkij francia polgármestereknek üzen a távolból Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Szerdán Oroszország 70 rakétát indított infrastrukturális célpontok ellen Ukrajna-szerte, így az ország mintegy 80 százaléka áram és víz nélkül maradt. Ukrajna mind a 15 atomreaktorát lekapcsolták, mert az áramellátás instabillá vált. Az elnök szerint a polgári infrastruktúrát célzó támadások azt mutatják, Moszkvának nem áll szándékában tárgyalni a háború befejezéséről.

Zelenszkij azt mondta, az e heti csapás elképzelhetetlen a modern világban: szerinte 80-90 éve fordult elő utoljára olyan az európai kontinensen, hogy egy egész országban egyáltalán nem volt világítás. Szerinte ez az erő és a kitartás háborúja, és az ukrán nemzet nagyszerűen reagált a kihívásokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.