Ezúttal énekelték az iráni játékosok a himnuszt, de ettől még drámaibb volt az egész

világbajnokság
2022 november 25., 10:08

Péntek délelőtt lép másodszor az iráni válogatott a világbajnokságon, ezúttal Wales ellen. Az első, angolok elleni meccsük előtt nem énekeltek a játékosok, ami miatt Iránban le is keverték a közvetítést. Akkor a meccs előtti felvezetőn a csapatkapitány ki is állt a rezsimellenes tüntetések során meggyilkolt áldozatok mellett.

photo_camera Fotó: GIUSEPPE CACACE/AFP

Azóta Iránban letartóztatták az egyik legismertebb iráni focistát, mert kiállt a kurdok mellett, de a letartóztatást sokan úgy értelmezték, hogy ez üzenet a Katarban lévő válogatott tagjainak is. Hogy ennél konkrétabb fenyegetés érte-e a játékosokat, azt nem tudhatjuk, de pénteken a többségük énekelte a himnuszt. Vagy hát maga elé mondta a szöveget, de a jelenetben semmiféle eufória nem volt.

link Forrás

Közben a közönségből hangos fütyülést is lehetett hallani a himnusz alatt, míg a kamerák több zokogó iráni szurkolót is mutattak a lelátókon.

link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.