Musk amnesztiát hirdetett, felfüggesztett felhasználókat enged vissza a Twitterre

TECH
november 25., 5:16
comments 17

Saját profilján indított szavazást Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa arról, hogy visszaengedjenek-e felfüggesztett fiókokat az oldalra, ha nem törvénysértés vagy durva spam miatt tiltották ki őket.

photo_camera Fotó: PATRICK PLEUL/AFP

Közel 3,2 millióan szavaztak, ebből 72,4 százalék nyomott igent, úgyhogy Musk jövő hétre meghirdette az „amnesztia” kezdetét. „Vox Populi, Vox Dei”, vagyis „A nép hangja Isten hangja”, írta.

Musk múlt héten újraaktiválta többek közt Donald Trump fiókját, de visszaengedte Kathy Griffin humoristát is, akit pont azért tiltottak ki, mert kifigurázta a Musk által bevezetett szabályokat.

A világ leggazdagabb embere októberben még azt ígérte, széles körű egyeztetés után fogják csak átalakítani a tartalomkezelést, és semmilyen fontos döntést nem hoznak, amíg fel nem áll a témával foglalkozó bizottság.

Musk érkezése felfordulást hozott a Twitternél, magas beosztású vezetőket rúgott ki, és többen felmondtak. Közben tömeges létszámleépítésbe kezdett a cégnél. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt