Vidnyánszkyékban a rossz szándék megvan a változtatásra, de aztán a lendület valahol mindig elfogy

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vélemény
november 25., 11:33
comments 33

Vidnyánszky Attila rendezésében A liberalizmus diszkrét bája is jön a Nemzetibe - írta az Origo még 2020-ban. Rég vártam így bemutatót, mert a címen túl a beharangozó is ambiciózus színházművészetet ígért: „Emberi történetünk megért arra, hogy térben és időben újra megmérettessék (...) Vajon meddig kell leereszkednünk, hogy a tölcsérszerűen szűkülő alvilág mélyén, végre megleljük a Mennyországot?”

Hogy meddig kell ereszkednünk? Sosem derült ki.

Hiába frissítettem hónapról hónapra a Nemzeti műsorát, A liberalizmus diszkrét bája sosem került színpadra. El lett sumákolva.

Azért hánytorgatom ezt most fel, mert Vidnyánszky Attila nemrég vihart kavaró kijelentéseket tett a Belvárosi Polgári Szalonban. Például, hogy 2020-ban az SZFE -„hisztéria” azért tört ki, mert ők akkor valójában a liberálisok utolsó utánpótlásképző bázisát foglalták el. (Pont Vidnyánszky maga nem nagyon foglalt el semmit. Eleve oda se mert menni az egyetemre, hogy a diákok szemébe nézzen. Maga helyett kivezényelte Svejket, a derék katonát.)

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt