Harkiv megbírságolt polgármestere kijelentette: továbbra is oroszul fog beszélni a helyiekhez

külföld
2022 november 26., 8:20
comments 28

A hivatali életben ukránul, de a helyiekkel továbbra is oroszul fog beszélni, jelentette ki Harkiv polgármestere. Ihor Tyerehov döntését azzal indokolta, hogy a helyiek nyolcvan százaléka is oroszul beszél, amit tiszteletben tart. Tyerehov a héten kapott 3400 ukrán hrivnyás – nagyjából 37 000 forintos – pénzbírságot, mert megsértette az ukrán nyelvtörvényt, mikor oroszul beszélt egy helyi tévében. A büntetéséről azt mondta, hogy szerinte most nem az ő nyelvhasználata a fontos, hanem a győzelem elérésére. Hozzátette:

attól, hogy a nyelvkérdésben mindig is megosztottak voltunk, mindannyian ukránok vagyunk.

(Korrespondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt