Harkiv megbírságolt polgármestere kijelentette: továbbra is oroszul fog beszélni a helyiekhez

külföld
2022 november 26., 08:20
comments 28

A hivatali életben ukránul, de a helyiekkel továbbra is oroszul fog beszélni, jelentette ki Harkiv polgármestere. Ihor Tyerehov döntését azzal indokolta, hogy a helyiek nyolcvan százaléka is oroszul beszél, amit tiszteletben tart. Tyerehov a héten kapott 3400 ukrán hrivnyás – nagyjából 37 000 forintos – pénzbírságot, mert megsértette az ukrán nyelvtörvényt, mikor oroszul beszélt egy helyi tévében. A büntetéséről azt mondta, hogy szerinte most nem az ő nyelvhasználata a fontos, hanem a győzelem elérésére. Hozzátette:

attól, hogy a nyelvkérdésben mindig is megosztottak voltunk, mindannyian ukránok vagyunk.

(Korrespondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.