A kutatók szerint lehetetlen megfordítani a magyarországi népességfogyást

Lezárt tartalom a Kör tagjainak demográfia
2022 november 28., 21:15
comments 50
  • Családbarát politika ide vagy oda, gyorsul a fogyás üteme, Magyarország népessége 2050-re 8,5 millióra csökken.
  • Ha minden a lehető legjobban alakul, a század közepére akkor se leszünk többen 8,8 milliónál.
  • Az MTA-n kiderült, mennyire nem könnyű 2022-ben egy demográfusnak népességfogyásról és a statisztikailag kívánatos bevándorlásról beszélni.

Riasztó képet festett a hazai népesség demográfiai jellemzőiről és jövőbeni alakulásáról az MTA hétfői statisztikai és jövőkutatási minikonferenciáján Tóth G. Csaba, a KSH Népességtudományi Intézetének volt főmunkatársa. Kutatótársával, Obádovics Csillával kiszámolták, hogy hányan élnek majd Magyaroszágon 2050-ben, milyen lesz a korszerkezet, és hogyan alakulnak az egyes régiók adatai.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt