Eddig nagyon elégedettek voltak az Országos Meteorológiai Szolgálat működésével, amelynek vezetőjét azonnali hatállyal rúgta ki Palkovics László

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 augusztus 22., 17:39
comments 24

Hétfőn délután jelent meg a Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye arról, hogy Palkovics László azonnali hatállyal menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát.

Indoklás ugyan nem volt a közleményben, de egyértelmű, hogy a kormány az OMSZ első számú vezetőit tette felelőssé azért, hogy viharveszély miatt lefújták Európa legnagyobb tűzijátékát, bár aztán egy csepp eső sem esett szombat este a fővárosban.

Eddig nem úgy tűnt, hogy a kormánynak bármi baja lenne az Országos Meteorológiai Szolgálattal, sőt. 2020 szeptemberében Orbán Viktor meleg szavakkal üdvözölte a 150 éves, nemzetközi összehasolításban is kiemelkedő színvonaulú OMSZ-t,

és minden magyar nevében megköszönte, hogy „figyelmeztető előrejelzésekkel védik életünket, biztonságunkat és lehetővé teszik a felkészülést arra, hogy az egyre szélsőségesebbé váló időjárási jelenségek minél kisebb kárt okozzanak az országban”.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt