Eddig nagyon elégedettek voltak az Országos Meteorológiai Szolgálat működésével, amelynek vezetőjét azonnali hatállyal rúgta ki Palkovics László

POLITIKA
2022 augusztus 22., 17:39
comments 24

Hétfőn délután jelent meg a Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye arról, hogy Palkovics László azonnali hatállyal menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát.

Indoklás ugyan nem volt a közleményben, de egyértelmű, hogy a kormány az OMSZ első számú vezetőit tette felelőssé azért, hogy viharveszély miatt lefújták Európa legnagyobb tűzijátékát, bár aztán egy csepp eső sem esett szombat este a fővárosban.

Eddig nem úgy tűnt, hogy a kormánynak bármi baja lenne az Országos Meteorológiai Szolgálattal, sőt. 2020 szeptemberében Orbán Viktor meleg szavakkal üdvözölte a 150 éves, nemzetközi összehasolításban is kiemelkedő színvonaulú OMSZ-t,

és minden magyar nevében megköszönte, hogy „figyelmeztető előrejelzésekkel védik életünket, biztonságunkat és lehetővé teszik a felkészülést arra, hogy az egyre szélsőségesebbé váló időjárási jelenségek minél kisebb kárt okozzanak az országban”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.