Kórházban ejtettek túszokat fegyveresek Ecuadorban

külföld
2022 november 28., 06:49

Ecuadorban letartóztattak hét fegyverest, akik betörtek egy kórházba és túszul ejtettek több embert – közölte Twitteren Guillermo Lasso elnök vasárnap este.

Vasárnap este a chonei Napoleón Dávila kórházba hét fegyveres tört be, akik egy Cara Sucia néven ismert embert akartak megölni, a kórházban pedig túszokat ejtettek. A férfit, akit meg akartak ölni, szombat este szállították súlyos sérülésekkel a kórházba.

link Forrás

Juan Zapata belügyminiszter megerősítette, hogy a túszejtés és a rendőrségi beavatkozás során senki sem sérült meg.

Ecuadorban több tartományban is rendkívüli állapot van november eleje óta, miután fegyveres támadásokban öt rendőr vesztette életét. A kormány szerint ezek a támadások a szervezett bűnözés válaszai a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre. Az elmúlt hónapokban börtönökben is történtek összecsapások a hatalomért harcoló rivális bandák között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.