Ismeretlen okból egy kórház intenzív osztályára került Marija Kalesznyikava fehérorosz ellenzéki politikus

POLITIKA
2022 november 29., 18:47

Intenzív osztályra szállították Marija Kalesznyikava bebörtönzött fehérorosz ellenzéki politikust, aki vezető szerepet vállalt a tavalyelőtti rendszerellenes tüntetéseken, írja a Reuters nyomán az MTI. A politikus egyelőre ismeretlen okok miatt van kórházban.

Marija Kalesznyikava, a belarusz ellenzék egyik vezére.
photo_camera Marija Kalesznyikava, a belarusz ellenzék egyik vezére Fotó: Evgeny Odinokov/Sputnik via AFP

A fehérorosz bíróság a hatalom megszerzése érdekében szervezett összeesküvéssel, állambiztonságot veszélyeztető akciókra való buzdítással és szélsőséges szervezet létrehozásával vádolta meg a most negyven éves ellenzéki politikust, majd tavaly szeptemberben tizenegy év börtönbüntetésre ítéltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.